Prispallen i Wasa Junior Open

Publicerad 14 september, 2020 av Ingemar Falk

Segraren i Wasa Junior Open (under 1600) Daniils Platkovs, Trojanska Hästen, i mitten. Han flankeras av tvåan Sixten Tran, Trojanska Hästen, och trean Solomia Truskavetska, Wasa SK.

Wasa Junior Open för unga spelare med rating under 1600 i ELO spelades klart på söndagen.

Här en rapport från Wasa SK:s Petter Fridman och Magnus Lilliehöök som var med i turneringsledningen:

Wasa Junior Open (under 1600) var en långpartiturnering som samlade totalt 33 juniorspelare över 5 ronder. Spelplats var Stockholms Schacksalonger. Turneringen, som är ett initiativ av Wasa SK i samarbete med Stockholms Schackförbund, skapades i syfte att under existerande omständigheter och med iakttagande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kunna ge våra satsande schackungdomar chansen till att spela längre partier över brädet.

Mot bakgrund av gällande restriktioner hade tävlingsledningen satt ett tak på 34 spelare. Stort avstånd mellan bord och spelare praktiserades och samtliga bräden, pjäser och platser desinfekterades noggrant mellan varje rond. Därutöver ventilerades lokalen kontinuerligt under hela turneringen. Endast spelare och funktionärer tilläts i lokalen.

En mycket förväntansfull grupp ungdomar mötte upp på fredag för sin första turnering på över ett halvår. När spelet kom igång och lokalen försattes i ett välbekant lugn och tystnad, fick vi som arrangörer på plats en positiv känsla och det var väldigt fint att se ungdomarna spela schack igen. Hela sex livebrädor användes under turneringen och då inga föräldrar fick vara i lokalen, var det säkerligen ett välkommet inslag att kunna följa spelet via FollowChess och Chessbase.

Turneringen har under helgen flutit på bra och samtliga spelare på plats ska ha eloge för sitt uppförande och respekt för de strikt satta ordningsreglerna. Efter många långa och spännande matcher kom till slut Daniils Platkovs, Trojanska Hästen, att stå som turneringsvinnare efter ha vunnit det avgörande partiet mot Solomia Truskavetska, Wasa SK.

Priser delades ut till topp 10 och samtliga deltagare fick medalj. slutställningen för topp 3:

  1. Daniils Platkovs, Trojanska Hästen 5,0 p.
  2. Sixten Tran, Trojanska Hästen, 4,5 p
  3. Solomia Truskavetska, Wasa SK, 4,0 p.

Här kan du se alla resultat och slutställningen. Du kan också ladda hem alla liveprtier här.

Wasa SK och Stockholms Schackförbund ligger också bakom nästa Wasa Junior Open. Då för barn och ungdomar som har mer än 1600 i rating. Här finns inbjudan och mer info.

Slutresultat Anmäl dig till nästa Wasa Junior Open Ladda hem partier