Juniorturneringen Elo Summer Challenge spelas på Stockholms Schacksalonger

Publicerad 19 juli, 2020 av Susanna Berg Laachiri

Edvin Trost ( t.v) och Gustav Törngren är två av de tio deltagarna i ovanstående turnering.
Edvin är också initiativtagare till att arrangera denna turnering. Foto: Lars O A Hedlund.

Stockholms Schackförbund har fortfarande stängt sin verksamhet men styrelsen har tagit beslutet att juniorverksamhet får ske i begränsad omfattning under förutsättning att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

Som ett resultat av det kan den trevliga nyheten meddelas att det kommer att spelas en juniorturnering med start imorgon dvs 20 juli.

Initiativet till denna turnering kommer från 13-årige Edvin Trost från SK Rockaden. På frågan om varför han fick denna idé berättar han att han helt enkelt saknade att spela långpartier och ville göra något åt det.

Sagt och gjort med andra ord och Edvin fick gehör för sin idé och arbetade aktivt med tävlingsutskottet för att se till att arrangemanget skulle bli av.

Edvin är själv en aktiv spelare och spelar tävlingar online varje dag. Han tog också en meriterande seger i den starka Påskturneringen som hölls online i april.

Även om Edvin tycker det är roligt att spela online menar han att han kan känna att det är en risk för att man tappar form om man enbart spelar snabba partier som man gör i online-spelet. Långpartierna ger ett annat djup och ökar förståelsen.

Nu får både Edvin och de andra nio deltagarna möjlighet att mötas i långpartier. Det kommer att bli en spännande turnering med representanter från svenska junioreliten.

Turneringen pågår till 28 juli med en rond per dag. Resultaten går att följa på länken nedan.

Deltagarförteckning och resultat rond för rond Partier från turneringen