Tuff start för Anna Cramling i Madrids Schackfestival

Publicerad 11 juni, 2024 av Leo Brodin

Foto: Lars OA Hedlund

Madrids Schackfestival inleddes under måndagen och Sverige representeras av WFM Anna Cramling Bellon. I första ronden som livesändes inför ungefär 3000 följare på Twitch kommenterade legendariska mamman GM Pia Cramling partiet mot CM Angel Jesus Marquez Ruiz.

Partiet höll sig mestadels jämnt till slutspelet då Anna låg under med en bonde men redan drag 29 var Anna under en minut på klockan medan Marquez Ruiz nästan hade en timme kvar. Hon fick leva på 30 sekunders tilläggstid resten av partiet.

Det växlade mellan vinst för svart och remi men när hon drag 59 lyckades med ett vackert trick var Pia lättad. Eller som hon mycket entusiastiskt uttryckte det: She saw it!

Anna kunde ha nåt ett remislutspel med torn mot torn och löpare men fokuserade för mycket på den sista bonden och hamnade i en mattfälla.

Imorrn blir det två ronder och Anna var snabb med att ladda om. Som hon sade till sina följare på Twitch: Jag är faktiskt riktigt stolt att jag nåde en remiställning. Jag kämpar på och imorrn vinner jag två av två.

Partier Twitch