Pia Cramling slutar sist i Norway Chess

Publicerad 8 juni, 2024 av Leo Brodin

Pia Cramling. Foto: Norway Chess / Stev Bonhage / © Norway Chess

Efter tio ronder är Norway Chess slut för Pia Cramling. Det blev ingen vinst för Pia annat än i armageddon och hon slutade sist men hon var inte långt ifrån. Rond tre hade hon vunnit mot världsmästarinnan Ju Wenjun om hon sett blundern och som kommentator Deniz Arman sa:

Det var verkligen så nära att Pia kunde plocka tre poäng i sista ronden.

Tre poäng gick till den som vann långpartiet, en och en halv till den som vann i armageddon och en poäng till armageddonförloraren. Vaishali Rameshbabu lyckades hålla emot i ett slutspel med torn mot torn och löpare i långpartiet. Pia spelade svart i armageddon och spelade sig till en helvunnen ställning. Hon nöjde sig dock med remi, vilket trots allt räcker för svart.

Damsidan vanns av Ju Wenjun före Anna Muzychuk.

På den öppna sidan vann Magnus Carlsen före Hikaru Nakamura.