Galperin vinner Balkan & Prishtina Open

Publicerad 20 juni, 2024 av Leo Brodin

GM Platon Galperin. Foto: Lars OA Hedlund

Efter nio ronder slutade Platon Galperin på 7 poäng, en halva före tvåan och trean i Balkan & Prishtina Open som spelades i Kosovo. En mycket bra uppvärmning inför debuten i Sverigemästarklassen om drygt en vecka för dess näst högst rankade spelare. Högst rankad är regerande mästaren Vitaly Sivuk.

Efter att ha börjat med tre vinster och en remi var det bara en spelare som delade ledningen med Galperin. De möttes och efter ett misstag i mittspelet förlorade Martin Petrov en pjäs. Galperin utnyttjade det väl och när Petrov till slut fick välja mellan att förlora damen och att gå in i matt gav han upp.

Med en vinst och tre remier höll Galperin sig i ensam ledning tävlingen ut. Sista ronden mötte han Sveriges andra representant Jung Min Seo som han får återse i Sverigemästarklassen. Den här gången spelade de dock en mycket kort remi. Seo gjorde också en bra tävling och slutade sexa.

Partier Resultat och ställning SM i Växjö