Jung Min Seo kom trea i Norge

Publicerad 31 maj, 2024 av Ingemar Falk

Jung Min Seo. Foto: Lars OA Hedlund

Jung Min Seo kom på en mycket fin tredje plats i Norway Chess Open som avslutades på torsdagen. Han var bara en halv poäng från att säkra en tredje norm som skulle ha gett honom stormästartiteln.

Det hade behövts vinst mot Elham Amar i sista ronden, men det blev remi. Ett spännande damslutspel avgjorde där Jung Min Seo hade kunnat säkra både partivinsten och stormästartiteln om han hade lyckats krångla sig ur Amars remischackar. Jung Min Seo hade en sista chans i 58:e draget. Om han gjort 58.Kd4 i stället för 58.Kc4 hade segern varit nära.

Segrare i turneringen blev Ukrainas IM Svyatoslav Bazakutsa på 7 poäng. Jung Min Seo samlade ihop 6,5 poäng på sin bronsplats.

Ytterligare två svenskar kom topp 15. Erik Blomqvist blev tolva på 5,5 poäng och Linus Johansson placerade sig på 14:e plats på samma poäng.

Slutresultat