Grenke är igång

Publicerad 29 mars, 2024 av Leo Brodin

IM Jung Min Seo, SK Rockaden. Foto: Lars OA Hedlund

Årets största turnering har börjat, Grenke Open. I Karlsruhe samlas 2800 spelare i tre grupper. Fem dagar för nio ronder. En på torsdagskvällen, sedan två om dagen.

Sveriges högsta hopp är IM Jung Min Seo som jagar sin andra GM-norm. Han inledde med en seger i A-gruppen, det gjorde även högst rankade Arjun Erigaisi, nummer fjorton i världen. De andra i högsta gruppen hade det svårare.

I B-gruppen är WIM Cristine Mariano en av de högre rankade och hon tog mycket riktigt en poäng.

Lika bra gick det för orankade Anna Färnefors i C-gruppen, en seger mot en spelare med 1400 och därmed hennes första rankade seger.

För undertecknad (Leo Brodin) blev det en förlust, dags att ladda om för i morgon. Då jag med 1954 är fyra ratingpoäng över gränsen för att få vara med I grupp A bör jag kanske inte vänta mig allt för många vinster. Jag säger som Lennart Evertsson som precis som mig förlorade mot en titelspelare, det är ju lite semester också.

Live & resultat