Schack fick rubrikerna i Sveriges Radio

Publicerad 8 september, 2022 av Ingemar Falk

Det är valtider, men schack blev ändå huvudämnet i “Nordegren och Epstein” i Sveriges Radio på torsdagen. Foto: sr.se

Magnus Carlsens avhopp från storturneringen Sinquefield cup i Grand chess tour, och fuskanklagelserna mot Hans Niemann som besegrade den norske världsmästaren i rond tre innan hela schackdramat startade har blivit hett stoff även i svensk media.

På torsdagen fick Sveriges Schackförbunds tv-kommentator August Lindmark berätta mer om allt som hänt i populära P1-programmet “Nordegren och Epstein”.

August Lindmark. Foto: Lars OA Hedlund

Sveriges radios pufftext för inslaget lyder:

“Världsmästaren Magnus Carlsen har lämnat turneringen Sinquefield Cup i USA efter det att han förlorat mot 19-årige Hans Niemann. Carlsen antyder på twitter att motståndaren har fuskat, något som förnekas av Niemann. Vad handlar det här om och är det överhuvudtaget möjligt att fuska i schackturneringar på den här nivån? Med oss har vi schack-kommentatorn August Lindmark.”

Här kan du lyssna på inslaget som startar efter exakt 8 minuter.

Här är också en direktlänk till programmet.

Schackdramat har även blivit hett stoff hos de två drakarna. Här kan du läsa artikel ett och artikel två i Aftonbladet. Och här finns artikeln i Expressen.

Aftonbladet om chocknyheten. Foto: Lars OA Hedlund

Hans Niemann spelar nästa parti i Sinquefield cup denna torsdagskväll klockan 20.00 – och du kan följa allt här live. Vi kanske ska tillägga att en eventuell tv-intervju med Hans Niemann under sändningen kan ske vid midnatt.

20.00: Live från Sinquefield cup med Hans Niemann