Magnus Carlsen spelar schack i en park i Madrid

Publicerad 11 juli, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Här ser vi Anna Cramlng i en bild från sändningen i hennes egen kanal där hon spelar mot världsmästaren i en park i Madrid omgiven av åskådare.

Schack kan vara tungt och krävande och visst har vi sett många exempel på det i den nyss avslutande Kandidatturneringen i Madrid. Huvud som göms i händerna, uppgivna blickar, rörelser som fryser till is och snabba steg bort från spellokalen för att glömma sina olycksaliga misstag som kostade partiet.

Det finns dock undantag och det fick man se i en park i samma stad under en av turneringens vilodagar. Schack-influencern Anna Cramling var på plats i Madrid för att bevaka just Kandidatturneringen för sin egen kanal. I en avslappnad promenad i en av Madrids parker fick hon se en välbekant schackspelare, nämligen vår världsmästare Magnus Carlsen.

Man får se i sändningen hur Anna direkt går fram och utmanar Magnus på ett parti och han tackar ja. På frågan om han vill säga hej till hennes åskådere på chatten blir det dock ett direkt nej följt av ett skratt. Magnus var dock inte omöjlig för han lovade att säga hej till chatten om han vann partiet.

Hur gick det ? Det blev förlust för Anna och i sändningen nedan får vi ta del av en mer avslappnad världsmästare än vi är vana att se honom och som bjuder på sig själv. Och naturligtvis.. Världsmästaren höll sitt löfte och det blev ett hej till chatten.

Måste också självklart berättas att Anna Cramling var inte den enda som utmanade Magnus i parken. Judit Polgar som varit kommentator under Kandidatturneringen gjorde också ett besök där och det blev ett parti mellan henne och världsmästaren. Inte vilket parti som helst och Judit vann med en taktiskt kombination och överlistade världsmästaren.

Hur tog världmästaren det hela ? Ganska bra om man får säga det själv eller vad tycks…