Formen på topp – två turneringssegrar i rad för Pontus Carlsson

Publicerad 23 juli, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Pontus Carlsson t. h tillsammans med Timur Gareev som är världsrekordshållare i blindschack. Den senare gav en fin och imponerande uppvisning under prisutdelningsceremonin i Slovakien. Foto: privat

Vår stormästare Pontus Carlsson visade bra form genom att vinna två turneringar tätt efter varandra. Den första i staden Bohumin i Tjeckien. Där segrade Pontus på 12, 5 poäng på de 13 ronderna.

Den andra turneringen ägde rum i stadenTopalcany i Slovakien. Där blev det också seger med även där en fin poängskörd. Slutresultat 10,5 poäng på de 11 ronderna.

Pontus berättar att det var två välarrangerade turneringar och kändes roligt att spela blixt, och självklart extra roligt när formen var god.

Turneringen i Slovakien spelades i Kulturhuset i Topolcany och som en del av prisceremonin gav världsrekordhållaren i blindschack, Timur Gareev, en uppvisning som vi ser på bilden nedan.

Där fick han spela mot blint mot stormästaren Mikulas Manik som är tolvfaldig slovakisk mästare i blixt. Det blev ett spännande parti med många offer och vändningar. Ett imponerande prestation av Timur Gareev som till sist vann partiet .

Det kan berättas att Timur Gareev som sagt är världrekordhållare i blindschack genom att spela 48 partier samtidigt i Las Vegas, och som sin vana trogen cyklade han på en motionscykel under hela uppvisningen. Tilläggas kan också att år 2016 gjorde han en simultanuppvisning på Stockholms Schacksalonger och även då med motionscykel under hela uppvisningen.

Fullständingt resultat från Pontus Carlssons segertåg finns här nedan.

Resultatlista Tjeckien Resultatlista Slovenien