Carlsens blixtsnabba intervju efter förlusten

Publicerad 29 maj, 2021 av Ingemar Falk

Vart tog du vägen, Magnus Carlsen? Kaja Snare på Eurosport TV undrar vad som hände efter bara några sekunders intervju med världsmästaren i FTX Crypto Cup. Foto: Chess 24

De som undrat om Teimour Radjabov verkligen är stark nog för att kunna bli en framtida VM-utmanare med anledning av att han gavs en friplats till nästa Kandidatturnering har fått svar på att han i alla fall just nu väl håller emot världsmästaren Magnus Carlsen.

I deras möte i semifinalens första dag i FTX Crypto Cup vann Teimour det fjärde och sista partiet och utjämnade därmed ställningen. Magnus Carlsen som spelade svart stod enligt datorerna klart sämre ända från 17…Dd6.

I intervjun efteråt svarade Magnus Carlsen mycket kort: “Jag gjorde en blunder, och han spelade bra. Hej då, vi ses i morgon”.

Här kan du se klippet med en förvånad studio efter intervjun som bara tog några sekunder.

Magnus Carlsen och Teimour Radjabov spelar andra semifinalen på lördagskvällen klockan 17.00. Den kan du följa live här.

I den andra semifinalen mellan blivande VM-utmanaren Ian Nepomnjasjtjij, Ryssland, och Wesley So, USA, är det amerikanen som har övertaget efter gårdagens seger med 2½–1½. Vinstpartiet såg ut så här:

Live-TV, kl 17.00