Gustav Törngren ligger bäst till av svenskarna i Fagernes

Publicerad 11 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Gustav Törngren fick i första ronden chansen att möta norske stormästaren Simen Agdestein. Det partiet slutade med förlust, men i tredje ronden fick han remi mot Lettlands stormästare Normunds Miezis. Foto: Tom Eriksen/Fagernes Chess International

Inför söndagens sista rond i Fagernes Chess International är Örgryte SK:s Gustav Törngren den svensk som har bäst chans till en fin placering.

Han ligger på 20:e plats på 4,5 av 8 poäng.

Som synes har Ludvig Carlsson liksom Gustav Törngren spelat med munskydd. Ludvig hade efter en stark start häng på en IM-norm men fick till slut ge sig efter en förlust på lördagen. Foto: Tom Eriksen och Malgorzata Kopaczek-Styczen/Fagernes Chess International

En halv poäng bakom återfinns Ludvig Carlsson. Västeråsaren hade en liten chans att ta en andra IM-norm – men då krävdes segrar i båda sista ronderna. Den chansen försvann när han förlorade lördagens rond mot stormästaren Benjamin Arvola Notkevitj, Norge. Nu får Ludvig Carlsson inrikta sig på att skaffa sig en så fin placering som möjligt.

Samtidigt med GM-gruppen spelas en öppen turering. Där ligger Ingvar Gundersen, Wasa SK, 22:a.

Ingvar Gundersen. Foto: Tom Eriksen och Malgorzata Kopaczek-Styczen/Fagernes Chess International
13.00: Live, sista ronden