Börsmiljoner och fortsatt rekordsvit vid brädet för Magnus Carlsen

Publicerad 8 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Magnus Carlsen dominerar både på börsen och vid brädet. Foto: Lennart Ootes/Altibox Norway Chess

Det går bra nu för schackvärldsmästaren Magnus Carlsen. På torsdagsmorgonens första börsdag för Play Magnus steg kursen med 14 procent och företagets största aktieägare Magnus Carlsen tjänade på papperet 15 miljoner kronor på några minuter, skriver E24 Norge.

På onsdagskvällen hade han dessförinnan återigen hållit sig undan för en förlust vid schackbrädet i ett långparti. Segern mot landsmannen Aryan Tari i Altibox Norway Chess betyder att han nu är obesegrad i 124 långpartier i rad. Rekord förstås.

Aryan Tari och Magnus Carlsen. Foto: Lennart Ootes/Altibox Norway Chess

Tidigare hade stormästarna Sergej Tiviakov och Bogdan Lalic noteringen 110 partier utan förlust.

I och med segern närmar sig Magnus Carlsen förstaplatsen i Altibox Norway Chess.

Norrmannen har 6 poäng och är en poäng efter Levon Aronian och Fabiano Caruana som delar ledningen på 7 poäng.

Alireza Firouzja och Fabiano Caruana. Foto: Lennart Ootes/Altibox Norway Chess

Caruana var i ensam ledning inför onsdagens rond, men förlorade Aermageddon-partiet mot Alireza Firouzja. Iraniern, som varit i landsflykt i snart ett år och fortfarande spelar under FIDE-flagg, är fyra på 5,5 poäng.