Sveriges Schackförbund söker nytt när ratingofficer-rollen förstärks

Publicerad 7 mars, 2024 av Ingemar Falk

Det blir en förstärkning av ratingofficer-rollen. Foto: Lars OA Hedlund

De senaste åren har antalet ELO-registrerade tävlingar ökat kraftigt. Nuvarande organisation för att administrera rating från tävlingar och redovisa till FIDE behöver förstärkas. Dessutom kommer Tapio Tikkanen, som är ratingofficer, på sikt att trappa ner.

Vi söker en person som kan förstärka arbetet och på sikt bli vår nya ratingofficer. Samtidigt kommer vi att separera rollerna som ratingofficer och domarbas. Rekryteringen nu gäller arbetet med rating. Lämplig erfarenhet är datorvana, noggrannhet och domarkunskap. God vana vid SSF:s medlemssystem är ett krav. Ersättning utgår med ett fast belopp.

Skicka din intresseanmälan till hakan.jalling@schack.se, ordförande i Tävlings- och regelkommittén (TK) senast den 18 mars. Uppföljning kommer att ske löpande och tillsättning är omgående