Ändrade övergångsregler i SSF:s nya tävlingsbestämmelser

Publicerad 4 oktober, 2014 av Niklas Sidmar

ssf120SSF:s nya tävlingsbestämmelser är publicerade. Bland annat har tidigare beslutade SM-ändringar satts på pränt: Knatte-SM är numera en officiell tävlingsklass i SM och Veteran-SM kommer från och med 2015 att spelas som en Öppen Schweizerturnering över nio dagar. Veteran Allmän finns kvar och spelas över sju dagar.
Dessutom har reglerna för föreningstillhörighet och spelarövergångar ändrats. Den viktigaste skillnaden är att deltagande i en SSF-tävling inte längre innebär att man binder sig för sin klubb under resten av säsongen, utan enbart för resten av tävlingen. De nya reglerna innebär:
-Att den gamla klubbens underskrift inte längre krävs vid klubbyte, oavsett tidpunkt.
-Att man kan byta klubb när som helst under året. Dock kan man inte delta i en tävling för flera klubbar. En spelare som byter klubb efter att ha deltagit i Allsvenskan kan alltså inte spela mer i Allsvenskan förrän nästa såsong.
-Målsmans underskrift krävs för spelarövergång för minderårig.
-En spelare kan byta klubb maximalt en gång per tolvmånadersperiod.

De nya tävlingsbestämmelserna
Ny blankett för byte av huvudklubb