CS-mötet i november: Ändrat SM-program och budget för 2014

Publicerad 7 december, 2013 av Niklas Sidmar

ssf120Protokoll från styrelsemöte 9-10 november är publicerat och kan läsas här. Mötets viktigaste fråga var den preliminära budgeten för 2014, då styrelsen bland annat planerar följande nyheter:
-Genomförandet av en nationell Grand Prix-serie för öppna tävlingar.
-Ytterligare satsningar på schack.se i första hand vad gäller nyhetsrapportering.
-Satsning på talangutveckling över nätet.
-Deltagande med både herr- och damlag i OS 2014.
Enligt den preliminära budgeten räknar styrelsen med ett överskott på ungefär 150.000 kronor för 2014. Definitiv budget fastställs vid februarimötet, då statsbidragsintäkterna för 2014 är kända.
På mötet beslutades också om en rad ändringar av Schack-SM-arrangemanget inför sommarens tävling i Borlänge. Den viktigaste ändringen är att spelprogrammet justeras så att huvudturneringarna (Klass I, II, III, IV samt ungdomsklasserna och Veteran Allmän) spelas med start måndag 14/7 och avslutning söndag 20/7. Skälet är att man vill ha en festligare avslutning med många spelare på plats när elitgrupperna avgörs. Mästarklassen kommer att spela nio ronder över nio dagar, parallellt med SM-gruppen, Mästar-Elit, Junior-SM och Veteran-SM.
Vidare kommer Weekendturneringar att erbjudas både första och andra helgen, och Knatte-SM, som infördes på försök 2013, permanentas. Dessutom höjs startavgifterna med 50 eller 100 kronor beroende på klass, för att underlätta för framtida arrangörer och göra SM mera intressant att arrangera.
Ändringarna av spelprogrammet medför också att kongressen 2014 hålls söndag 13 juli.