Kval till Superettan 17 mars

Publicerad 26 februari, 2013 av Niklas Sidmar

allsvlogoEn rond återstår i allsvenska serien, och för de lag som har chansen att vinna sin division I-grupp är det dags att börja planera för ett eventuellt kvalspel. De fyra division I-segrarna kommer att ordnas efter match- och partipoäng, och möts sedan inbördes två och två så att ettan möter fyran och tvåan möter trean. Ettan och tvåan har hemmaplan och är också det lag som tar Superettanplatsen vid oavgjort resultat. Så här är läget i division I-serierna inför den sista ronden:
Div 1 Norra: Klar fördel Kungstornet som har två matchpoäng och fem partipoäng till godo på Södra SASS och SS Luleå. I sista ronden möts Kungstornet och Södra SASS.
Div 1 Östra: Horndal leder på samma matchpoäng som Wasa, men med tre partipoäng mer. SK Rockaden Stockholm II och Kristallen har också chans till uppflyttning, men behöver i så fall hjälp från lägre placerade lag.
Div 1 Västra: Det ser ut att bli en målskillnadsaffär mellan SS Manhem II och SS Manhem III i sista ronden. Om de båda Manhemlagen förlorar mot bottenlagen Mölndal och Skara kan SK Kamraterna II gå förbi.
Div 1 Södra: Växjö SK är redan klart för kvalspel.