Nya regler för uttagning till SM-gruppen

Publicerad 19 december, 2012 av Niklas Sidmar

Till SM i Örebro har reglerna för uttagningen till SM-gruppen ändrats. Tidigare har spelarna fått startbidrag beroende på spelstyrka, men till i år tas startbidragen bort och pengarna läggs istället till den totala prissumman. SSF:s styrelse (genom förbundskaptenen) utser fortfarande formellt sex av spelarna i SM-gruppen, men detta kommer att göras strikt efter Elorating 1 februari.
De tre främsta spelarna i föregående års SM-grupp samt vinnaren i Mästar-Elit är direktkvalificerade. Till SM 2013 är de direktkvalificerade spelarna Hans Tikkanen, Bengt Lindberg, Axel Smith och Michael Wiedenkeller.
Nytt för i år är också att det i SM-gruppen inte kommer att vara tillåtet att bjuda remi före drag 40. Anmälan till SM-gruppen görs direkt till förbundskapten Anders Pettersson senast den 20 februari klockan 24.00.