Schack i badet inledde säsongen

Publicerad 10 januari, 2024 av Ingemar Falk

Uteschack-damen fick följa med som flytetyg. På land stod klockorna kvar, liksom Schakrutorna. Foto: Lasse Linusson

Över hela Sverige inleds den nya schacksäsongen den här veckan. På Gotland började man med en djupdykning i schackvarianter.

Gotlandsklubben Schack Matt SK:s ordförande Lasse Linusson rapporterar:

Avslutning på schackåret för skolschackklubben Schack Matt, Högbyskolan, Hemse. Men också säsongsstart för det nya. 

Man kan se det från båda hållen. Men hur som helst hade barn, ungdomar och vuxna, 26 personer inalles, en trevlig eftermiddag när det bjöds in till schack på Hemsebadet på södra Gotland.

Det hände en av mellandagarna och badet var mycket välbesökt, såpass att oanmälda besökare fick vänta en stund i kylan utomhus, till dess att några andra badgäster lämnat – av brandsäkerhetsskäl finns ett tak för hur många som får vistas där samtidigt.

Tur då för oss att vi hade hyrt in oss, i varmvattenbassängen dessutom, för nu blev det lite av en egen vip-kö där schackspelarna släpptes in. En timmes plaskande med plastpjäser på vinylbräden (vi hade lärt oss sen sist att papp-bräden inte riktigt klarar varmvattenmiljön) blev det. Och längs vägen åts det muffins och schackrutor som klubbmedlemmar från högstadiet försett spelarna med.

Hur partierna blev? Ja vad ska man säga? Det flöt väl på. Och nu närmast, förhoppningsvis stärkta till kropp och själ, väntar nya utmaningar när Yes2Chess drar i gång.  Motståndarna får se upp, vi har djupdykt i varianterna.

Text: Lasse Linusson, ordförande skolschackklubben Schack Matt SK