Billigare schackresor till och från Gotland – tack vare RF Sisus idrottsrabatt

Publicerad 15 november, 2023 av Ingemar Falk

Schackspelare som både anlöper eller reser från Visby Hamn kan räkna med en idrottsrabatt om de åker med Destination Gotland. Foto: Destination Gotland

Så här i allsvenska tider gräver lagens resor hål i klubbarnas kassor. Men det finns smarta sätt att spara pengar. Förutom SJ-rabatten kommer här ett båttips från Gotlands schackförbunds distriktsordförande Lasse Linusson.

Schackspelare som åker för att spela på Gotland kan nämligen få bra rabatterade priser hos Destination Gotland.

Lasse Linusson rapporterar:

Nu har också schackspelare möjlighet att utnyttja det lägre idrottspriset för resor med Destination Gotlands färjor. Tack vare vårt medlemskap i RF Sisu. Rabatten kan kapa kostnaderna med en fjärdedel.

Priserna för resor till och från Gotland har gått upp ganska kraftigt de senaste åren. Det har accentuerat problemet med kostnader för gotländska lag och spelare – och i lika hög grad för motståndare. Framför allt gäller detta idag det allsvenska seriespelet.

Men i och med Sveriges schackförbunds nyvunna medlemskap i RF Sisu har nu också schackspelare samma möjlighet till rabatt som fältskyttar, konstskridskoåkare, enduroförare eller andra idrottsutövare. Rabatten är ett viktigt inslag i det samarbete som den gotländska idrottsrörelsen och besöksnäringen etablerat med Destination Gotland – som ju står för färjetrafiken till och från Visby på norra linjen med förbindelsen till Nynäshamn och södra linjen med förbindelsen till Oskarshamn.

Storleken på rabatten kan variera, beroende på vilka avgångar det handlar om och hur tidigt man är ute och bokar. Men när Visby SK:s lag i division två nyligen utnyttjade rabatten för en allsvensk match mot Rödeby SK, spelad i Oskarshamn, tjänade man in över en fjärdedel av kostnaden för resan. För att bara ta ett exempel till så anger Ringmurens cykelklubb liknande erfarenheter på sin hemsida: “cirka 25 procent lägre”.

Rabatten gäller i lika hög grad resor till Gotland – som från Gotland. Så till exempel de klubbar som reser till ön för allsvenskt spel kan kapa sina kostnader. Rabatten kan också gälla läger, kurser och annat relaterat till sporten ifråga.

Bokningen görs i samtal med Destination Gotland på telefon 0771 22 33 00, välj  ”idrottsresor”. Personligen har jag goda erfarenheter av bokning per telefon där väntetiderna, i alla fall utanför sommarens högsäsong, är högst rimliga. Personalen är väl medveten om att schacket nu också tillhör idrottsfamiljen. Och skulle det finnas några speciella omständigheter eller frågor så är det alltid lättast att prata med folk.

Annars går det också att boka genom: idrottsresor@destinationgotland.se

idrottsrese-rabatten kan inte förenas med andra rabatter, men idrottsresorna är ombokningsbara.

Lasse Linusson, 
ordförande Gotlands schackförbund