Rockaden och Limhamn greppar Elitserien

Publicerad 15 oktober, 2023 av Leo Brodin

GM Bartosz Socko (SK Rockaden) och IM Pere Garriga Gazorla (Limhamns SK. Bild: Lars OA Hedlund

Efter Elitseriens första tre ronder spelade fredag till söndag har SK Rockaden och Limhamns SK fortfarande full matchpoäng. Dagens rond tre vann Rockaden med 6-2 mot Växjö SK och Limhamn med 6.5-1.5 mot Västerås SK.

Limhamn ligger 1.5 partipoäng efter Rockaden men spelarna i Limhamn är enligt IM Philip Lindgren mycket nöjda med sina resultat.

IM Philip Lindgren. Bild: Lars OA Hedlund

Fredagens match mot Stockholms Schacksällskap var den tuffaste och där lyckades vi dra det längsta strået. De andra matcherna fick vi väldigt god utdelning på alla våra partier.

Han vann själv alla sina tre matcher, extra nöjd är han med poängen mot Stockholms Schacksällskaps IM Martin Lokander.

Vi har mötts många gånger i serien, alla med remi som följd, men denna gång vann jag. Det var också mycket viktigt för matchen.

Wasa SK vann rond tre med 4.5-3.5 mot Kungstornet och tog sig därmed upp på tredjeplatsen. Den tappade matchpoängen från 4-4 mot Växjö SK rond ett. Fyra ligger Lunds ASK efter dagens seger med 6-2 mot Örgryte SK och det är topp fyra som Philip Lindgren ser som segerkandidater i nuläget.

Vi har alla tre andra kvar att möta men en sån här bra start på serien bådar gott för fortsättningen!

Rond tre mellan Stockholm Schacksällskap och Eksjö SK slutade 4-4. En av de som vann för Eksjö var FM Franko Lukez. Efter att ha fått in damen bakom motståndaren GM Lars Oskar Hauges försvar lyckades han avsluta med en vacker matt.

FM Franko Lukez. Bild: Lars OA Hedlund

Elitseriens rond 4-6 spelas helgen 19-21 januari 2024.

Live Resultat och ställning