Björn Andersson & Elias Tengqvist vinnare på Gotland

Publicerad 4 januari, 2023 av Ingemar Falk

Närmast kameran kämpar Sören Gannholm och Pontus Klingenström i Gotlands DM. Foto: Sture Arrhed

I december avgjordes Gotlandsmästerskapet i schack.

Michael Källström rapporterar:

Turneringen spelades som fem ronder Schweizer, i Visby (två dagar) och Hemse (en dag).

Segrade gjorde rantingfavoriten FM Björn Andersson, Burgsvik Alva SK, som vann samtliga sina fem partier, imponerande tvåa kom debutanten Elias Tengqvist, Hemse ASK, på fyra poäng och trea Michael Källström, Visby SK, på 3,5 poäng. I junior-DM vann Elias före Ingemar Lindell, Visby SK, 3 p och Emil Viklund, Hemse ASK, 2 p.

Konceptet att spela DM under en helg visade sig precis som förra året lyckosamt. Förra året deltog elva spelare och i år tolv, en siffra som kunde varit 15-16 om inte sjukdomar inneburit flera förhinder. Det är glädjande att schacket växer på ön och särskilt glädjande är ökningen på ungdomssidan. I år deltog sex juniorer.

Text: Michael Källström