Populärt höstlovsschack i nya lokaler

Publicerad 4 november, 2022 av Ingemar Falk

Luke Lyngsjö och Elsa Andersson. Foto: Lars OA Hedlund

I Limhamns SK:s nyrenoverade klubblokal spelades skolturneringen Caissa Open under två dagar på höstlovet.

Conny Holst rapporterar:

“Under tisdagen var det lågstadiegruppen med 13 deltagare och det blev Max Ljungberg, Limhamns SK som vann på maximala 6 poäng före Zian Atassi, Kristianstads SS med 5 poäng. Sedan kom en trio på fyra poäng, nämligen Hannes Bergh, SK Bara Bönder, Liam Lyngsjö, En Passant, Svedala och Amanda Zhao, Limhamns SK.

Mellanstadiet och högstadiet hade sin turnering under onsdagen med 16 respektive 7 deltagare. Även i mellanstadiet fick segraren Nathan Preman, Lunds ASK maximala 6 poäng och två på 4.5 poäng kom Sayak Raj Bardhan, Limhamns SK. Även här blev det en trio på fyra poäng, Zi Qian Xu, SK Sandlöparen, Saad Atassi, Kristianstads SS och Jonathan Kochetkov, Limhamns SK.

Nathan Preman. Foto: Lars OA Hedlund

Bland högstadieeleverna blev det en hård tätstrid mellan Luke Lyngsjö, En Passant, Svedala och Elsa Andersson, Eslövs SK som släppte endast en remi inbördes i Bergergruppen över sju ronder. Eftersom det inte gick att skilja dem åt, så var det bara att ha lottning eller ett armageddonparti.

Båda var mycket nöjda efter en lång och lärorik dag, så bestämde de att skulle avgöra guldet med (sten, sax eller påse särskiljningen).

Den avgjordes till Lukes fördel och tredjeplatsen tog Hanna Jägare, Lunds ASK på fem poäng. Totalt deltog 36 ungdomar från 7 klubbar i Skåne och det var trevligt att följa deras spel.”