Schack-kul på Gotland

Publicerad 6 september, 2022 av Ingemar Falk

Lördagen den 10 september är det dags igen. Kulturdagen på museigården Petes, Hablingbo, Gotland, får schacktema.

Här berättar Lasse Linusson mer i inbjudan:

“Förra året var premiär och den blev så lyckad att Henriett Csikos och Robert Balogh som driver Gotlands museums fina museigård Petes genast ville att det skulle bli en tradition. Såklart hade vi i Gotlands schackförbund inget emot det, så nu kör vi igen.

Henriett Csikos och Robert Balogh.

I år är även Hemse allmänna schackklubb med som arrangör, klubben som startades senhösten 2021 och sedan dess vuxit till den för närvarande största “traditionella” klubben på Gotland (fast så värst traditionell kanske den inte är, med stark betoning på ungdomar, barn och familjearrangemang).

Programmet på Petes är lättsamt och ledigt: fritt spel, mot juniorer eller mer erfarna spelare, tipspromenad och problemlösning och så korta snack om schack. Givetvis ackompanjerat av gott fika och högst troligt också av bluesmusik på lagom hög volym – för så brukar det vara på Petes.

Kulturdagen för museerna arrangeras över hela ön, men vill man vara med om schack – då är det Petesgården som gäller.”

Läs mer om eventet