Plaskmatt på Hemsebadet på Gotland

Publicerad 19 april, 2022 av Ingemar Falk

Lasse Linusson, kassör i Hemse ASK, ordförande i Schack Matt SK och i Gotlands schackförbund, tipsar om ett nytt schackevent:

“Med ett nyrenoverat bad på hemorten och schackvänner som driver simskola. Då är det klart att en nystartad schackklubb tar chansen.
Lördag 23 april 13.30 bjuder Hemse allmänna schackklubb in till “Plaskmatt” på Hemsebadet, södra Gotland. Medlemmar i klubben och medlemmar i systerklubben, skolschackklubben Schack Matt SK, hälsas välkomna. Och det är annars ett utmärkt tillfälle att gå med i klubben.
För en ringa avgift, 40 kronor för vuxna och 20 kronor för barn, får man spela schack i 28-gradigt vatten i rehab-bassängen som  Hemse ASK hyrt denna dag. Och styrelsen bjuder på läsk, kaffe och hembakt.
Idén till evenemanget väcktes när schackvänner träffades på Petesgården i höstas. Den drivs av Henriett Csikos och Robert Balogh, med ursprung i Ungern, där schack & bad hänger ihop sen länge. Robert har erfarenhet av arbete på de gotländska baden, Henriett (som gjorde den fina affischen, tack för det!) är engagerad i pågående simskola på badet – som för övrigt är helt nyrenoverat.”