Fullt drag på påsklovsturneringen

Publicerad 13 april, 2022 av Ingemar Falk

Barnen får hjälp att hitta till sitt bord när ronden ska starta. Foto: Lars OA Hedlund

Det var lapp på luckan på Stockholms schacksalonger när hela 141 skolbarn ville ta chansen att spela i påsklovsturneringen. Arrangerande Stockholms Schackförbund kunde nöjt konstatera att tävlingen satte deltagarrekord vad gäller skollovsturneringar.

Tävlingen var uppdelad i två klasser; Dels med spelklocka (52 spelare), dels utan (89 spelare).

Koncentration. Foto: Lars OA Hedlund

De spelare som väljer att spela utan klocka brukar vara nybörjare, så det var roligt att se så många nya i en spellokal. Efter två tuffa pandemiår har svenkt schack nu möjligheten att hämta tillbaka skolschackmedlemmar. För intresset finns där ute.

FIlip Dingertz och Ram Srinivasson. Foto: Lars OA Hedlund

Efter speldagen blev det prisutdelning. Vinnare i klassen med klocka blev Filip Dingertz, Engelbrektsskolan, på 16 poäng av 18 möjliga. Segern i klassen utan klocka togs av Ram Srinivasson, Elevverket, på maximala 18 poäng.

Alexandra är redo för start. Foto: Lars OA Hedlund
“Vem ska jag möta?” Stockholms Schackförbunds kanslichef och täåvlingsarrangör Jonas Sandbom lottar. Foto: Lars OA Hedlund
Barnen spelar. Föräldrarna tittar på. Foto: Lars OA Hedlund
Även analysrummet fick bli spellokal. Foto: Lars OA Hedlund
Alla resultat Bildextra