Christian Jepson vann Skåneblixten

Publicerad 24 maj, 2021 av Ingemar Falk

Limhamns SK fick se två av sina spelare i toppen i Skåneblixten: IM Christian Jepson och GM Stellan Brynell. Foto: Lars OA Hedlund

I dessa coronatider fick Skåneblixten bli en onlinevariant av traditionella blixt-DM. 26 seniorer anslöt sig till Lichess på lördagen för att spela nio ronders blixt med betänketiden 5 minuter + 3 sekunder.

Nejib Bouaziz, Lunds ASK, startade starkast med fyra raka vinster och stormästaren Stellan Brynell, Limhamns SK, fanns med bland spelarna som tog rygg på Bouaziz.

Men sen startade IM Christian Jepson, Limhamns SK, sin spurt. Efter bland annat en remi och en förlust i de tre inledande ronderna började Jepson bygga ett mäktigt staket.

Det blev idel vinster i de följande sex ronderna, och han vann strax före Stellan Brynell. Nejib Bouaziz som startat så starkt tog hem bronset.

Vilan från schacket blir kort för andrapristagaren Stellan Brynell. Redan på tisdagen ska han vara med och kommentera i dansk webb-TV. Då spelas en av semifinalerna i danska speedmästerskapet, och Brynell är med och kommenterar tillsammans med Ellen Kakulidis. Här kan du se den livesändningen med start tisdag klockan 19.00.

Stellan Brynell är med och kommenterar danska speedmästerskapet på tisdagen. Foto: Skak.dk

Parallellt med seniortävlingen avgjordes en juniorturnering med fem spelare. Den vanns av August Ahnfeldt Engdahl, Limhamns SK, närmast följd av Arthur Andersson, Kristianstad Schacksällskap och Carl Bergstedt, SK Sandlöparen.

Skåneblixten arrangerades av Skånes SF i samarbete med Lunds ASK för de tre Skånedistrikten (Skånes SF, Nordvästskånes SF och Nordskånes SF). Arrangörerna vill också tacka Helsingborgs ASK:S Valentin Derdic som var standby i händelse av eventuella behov av support till tävlingsledningen.

Resultat, Skåneblixten, seniorer Resultat, Skåneblixten, juniorer