Inställt i Kumla

Publicerad 18 april, 2020 av Ingemar Falk

Kim Nygren skulle haft en föresläsning i Kumla. Foto: Lars OA Hedlund

Kumla hade sett fram emot en aktiv schackvår med bland annat besök av Kim Nygren. Men coronasituationen gör att schackverksamheten ligger nere.

Hans Walin skriver:

”Det är med sorg i hjärtat som vi måste kapitulera. Vår kära Schackverksamhet här i Kumla går en mycket osäker framtid till mötes. Biblioteket här i Kumla där vi har vår verksamhet har tagit beslutet att stänga ner alla aktiviteter p.g.a. risken för coronaspridning. 
Tanken var att länets bästa spelare Kim Nygren (vinnare av Lidköping open före Blomqvist, Ernst och Bellon), skulle komma till oss och föreläsa plussimultan spel söndag 17 maj.  Kim skulle även dra igång en ungdomsverksamhet här i Kumla. Evenemanget med Kim 17 maj kommer att genomföras i Hallsberg, men framtiden här i Kumla ligger på is så länge.”