Juniorkvartetten som fick jubla i Skåne

Publicerad 8 mars, 2020 av Ingemar Falk

Joakim Mörling och Carlos Törnberg, två av sistaårsjuniorerna i Limhamns SK som blev skånska lagmästare för juniorer i schack. Foto: Lars OA Hedlund

Under lördagen avslutades Skånes SF sina ungdomsserier med hela 34 lag från 12 klubbar i de fem divisioner och den spelades på Olympiaskolan i Helsingborg.

Division 1 blev det en direkt avgörande match mellan Lunds ASK och Limhamns SK. Där Limhamn låg en matchpoäng efter inför den avslutande ronden. Det var två bra lag som hade en lång och spännande match. Limhamn lyckades vända den svåra matchbilden till en knapp matchseger och nu kan sistaårs-juniorerna, Joakim Mörling, Carlos Törnberg och Adam Sniegon samt Karl Ekberg (som har ett år kvar) njuta av titeln ”Skånska lagmästare”.

Skånsk ungdomsschack har för tillfället många starka och talangfulla spelare. Bronset tog arrangörsklubben, Helsingborgs ASK, som hade en fin lördag med många framskjutna placering för sina fem lag. Övriga seriesegrare blev, Eslövs SK (division 2), Limhamns SK II (division 3), SK Sandlöparen II (division 4) och Kristianstads SS II (division 5).