Hallsbergs SS flyttar in i ny klubblokal

Publicerad 25 mars, 2020 av Ingemar Falk

Jung Min Seo spelade simultan i Kumla, och efter det besöket bjöd Hallsbergs SS på en ny simultanuppvisning med Erik Blomqvist. Hallsberg byter i dag klubblokal och hoppas fira med ännu en simultanuppvisning den 17 maj. Foto: Görgen Andersson

Källarlokaler är inget för Hallsbergs SS som i dag, onsdag, slår upp portarna till den nya lokalen. Hallsbergs nya Schackpalats ligger strategiskt bra placerat nära kommunikationer och med ett stort skyltfönster mot gatan.

Schackspelandet i Hallsbergs SS kommer i fortsättningen kunna beskådas av människor som passerar förbi på gatan.

– Vi i Hallsberg och Kumla har haft turen att vara friska. Vi har inga aktiva medlemmar i de så kallade riskgrupperna och därför har vi valt att fortsätta med vår verksamhet (Hallsberg onsdagar och Kumla söndagar), skriver Hans Wallin i ett mejl till schack.se.

– Det är lite vemodigt att lämna den gamla lokalen , men vi firade detta med att svenske mästaren Erik Blomqvist kom och spelade simultan med oss. Erik Blomqvists besök resulterade i en helsida i Nerikes Allehanda dagen efter, vilket gladde oss mycket, fortsätter Hans Wallin.

Hallsbergs SS hade dessförinnan bjudit på en simultanuppvisning med Sveriges högst rankade junior, Jung Min Seo.

Och nu är tanken att bjuda på en ny simultanuppvisning den 17 maj i den nya lokalen i Hallsberg.