Dam-EM rond 8: Pia vann igen

Publicerad 31 juli, 2013 av Axel Smith

För vissa spelare är det svårt att komma igen efter en sådan pjäsbortsättning som Pia gjorde för ett par dagar sedan. I stället för att tänka framåt ältas samma misstag om och om igen. Så är det inte för Pia.
– Jag brukar  försöka spela så bra schack jag kan under min tävlingar och inte tänka så mycket på resultaten. Det fungerar bäst för mig på det sättet. Nu ligger jag dessutom en bra bit efter täten och då känns det ännu viktigare att ha den inställningen.
– Det känns alltid  när man förlorar ett parti. Men sättet jag förlorade på var så dumt att det är lättare att acceptera.  Ronden därefter var förstås viktig, att kunna komma igen direkt efter förlusten.
Inför dagens parti sa Pia att hon hade hoppats ha fler poäng i det här läget. Nu tog hon en övertygande svartvinst och fortsätter att klättra uppåt i resultattabellen. Med tre ronder kvar att spela ligger hon på 22:a plats. Imorgon väntar IM Sopiko Guramishvili, Georgien.
Pia trivs bra i Belgrad.
– Arrangemanget är i toppklass. Vi bor på Hotel Metropol Palace mitt i staden, det är ett femstjärningt hotel och mycket trivsamt. Spellokalen ligger i hotellet och alla deltagarna får plats i en och samma lokal. Det enda är att det blir lite väl varmt efter ett tag när man spelar.
Axel Smith

Livesändning
 onsdag 15.30 – glöm inte att klicka på kugghjulet!
Resultat / Turneringshemsida