Aktiv höst för SS Manhems damer

Publicerad 25 augusti, 2023 av Ofelia Thörnqvist

Siv Bengtsson håller i SS Manhems flick- och damträning. Foto: Lars OA Hedlund

Under de senaste åren har SS Manhem gjort betydande investeringar inom damschack, en satsning som i hög grad kan tillskrivas eldsjälen Claes Nilsheden. Hans avgörande roll ledde till att SS Manhem lyckades samla hela 6 damlag i damallsvenskan som spelades på hemmaplan i våras. En central figur inom satsningen har även varit Siv Bengtsson, som med ansvar för flick- och damträning varannan torsdag har spelat en betydelsefull roll. Vid premiären för säsongen, som ägde rum igår och samlade ett tiotal deltagare, blev det uppenbart att intresset växer. Under pågående träning mottog klubben ett telefonsamtal från två unga tjejer som ville lära sig mer om schack. Claes Nilsheden hälsade dem välkomna och informerade dem om pågående damträning, varpå tjejerna snabbt anslöt sig efter att ha befunnit sig i Brunnsparken i närheten av klubblokalen.

Ett annat tydligt tecken på att damschacket är hett i Göteborg är lanseringen av SS Manhems dam-KM – en tävling som kanske är det första klubbmästerskapet för damer i modern tid? Tävlingen äger rum under tre tisdagar, från den 5:e till den 19:e september, och har i dagsläget 13 anmälda. Det går fortfarande att anmäla sig och inbjudan finns här

Som avslutning på höstsäsongen blickar SS Manhems flickor och damer framåt mot Dam-SM i snabbschack och blixt som kommer att äga rum i Växjö 9-10 december. Klubben förväntar sig en imponerande närvaro av deltagare. Inbjudan finns inte ute riktigt än, men info kommer att publiceras här.