Du kan vinna bidrag till OS-resa i kvinnornas stora schackfestival

Publicerad 1 juni, 2022 av Ingemar Falk

Festivalen anordnas online 5–26 juni. Foto: FIDE

Världsschackförbundet FIDE arrangerar för andra året i rad “The Queen’s Online Chess Festival”.

Schackfesten pågår i tre veckor med start den 5 juni, och huvudeventet blir en världsomspännande onlinetävling i blixtschack. En blixttävling där du får chansen att vara med i Europakvalet den 19 juni – gratis.

Sveriges Schackförbund står nämligen för startavgiften.

Deltagare måste vara medlem i en schackklubb ansluten till Sveriges Schackförbund. Du kan fram till den 9 juni anmäla dig genom att skicka ett mell till damschack@schack.se. Observera att du också behöver ha skapat ett konto på spelplattformen Tornelo ( https://home.tornelo.com/) senast den 9 juni.

De spelare som är med ska också delta i ett obligatoriskt Zoommöte där de måste ha kameran påslagen och mikrofonen på.

Finalspelet för de som gått vidare från kvalet avgörs den 25 juni (indviduellt) och 26 juni (lag). Vinnarna av finalerna vinner hotellvistelse samt bidrag till resa till Schack-OS i Chennai 28 juli–10 augusti.

Läs mer här om “The Queen’s Online Chess Festival”.