Nu ska Pia Cramlings damgäng utmana herrarna

Publicerad 17 maj, 2022 av Ingemar Falk

Pia Cramling på damweekend i vintras. På onsdagskvällen ska hon leda Stockholms damer i en match mot ett herrlag som STockholms förbundsstyrelse tagit ut. Foto: Lars OA Hedlund

På onsdagskvällen klockan 18.30 väntar en match mellan Stockholms damer och ett herrlag utplockat av Stockholms Schackförbunds förbundsstyrelse. En match som planeras att avgöras på 13 bord. Damlagets kapten blir stormästaren Pia Cramling.

På Stockholms Schacksalonger där matchen spelas kommer Sveriges Schackförbunds damschackansvariga Ofelia Thörnqvist att informera om alla schacksatsningar som riksförbundet gör under FIDE:s damschackår.

Pia Cramling och Ofelia Thörnqvist. Foto: Lars OA Hedlund

Bland annat väntar en återstart av damallsvenskan i höst, och dessutom är snabbschacks-SM för damer tillbaka. Utöver det blir det premiär för blixt-SM för damer.

Allra närmast ska Ullared Queen Open avgöras den 18 juni. Sveriges Schackförbund är med och stöttar turneringen där det även blir en simultanuppvisning med Pia Cramling. Förhoppningen är att locka många kvinnor till turneringen, och all info om Ullared Queen Open finns att läsa här.