Damallsvenskan i schack spelas i september

Publicerad 29 april, 2022 av Ingemar Falk

Damallsvenskan spelas 24–25 september. Foto: Lars OA Hedlund

Sveriges Schackförbund arrangerar damallsvenskan i schack. Seriespelet sker den 24–25 september i Alingsås – och varje lag består av fyra spelare. Här är inbjudan.

Det blir en allsvenska med en specialregel: Spelarna behöver inte vara med i samma klubb eller i samma distrikt för att bilda ett lag.

Ofelia Thörnqvist, damschackansvarig hos Sveriges Schackförbund, förklarar:

– Vi är väl medvetna om att inte alla klubbar har tillräckligt spelarunderlag för att vara med i Damallsvenskan. Därför gör vi den här lösningen att damspelare ute i landet kan kontakta varandra och bilda egna lag.

Ofelia Thörnqvist. Foto: Lars OA Hedlund

I takt med att schackföreningarna samlar på sig fler kvinnliga medlemmar kan vi säkert i framtida upplagor av Damallsvenskan se enbart klubblag. Och redan i år finns åtminstone två klubblag klara: Linköpings ASS och Wasa SK. Wasa har dessutom en ambition att skicka två lag till Alingsås.

Utöver dem har ett distriktslag anmält sig: Småland.

Fler lag kan anmäla sig före den 10 september till damschack@schack.se. Det finns ingen begränsning på lag, och alla är välkomna att anmäla sig. Spelare som söker lagkamrater kan skicka intresseanmälan till damschack@schack.se. Notera att du som spelare i Damallsvenskan ska vara registrerad som medlem i Sveriges Schackförbund.

Spelformat

6 ronder, betänketid 45 minuter + 10 sekunder/drag.

Inbjudan, Damallsvenskan