FIDE uppmärksammar Sveriges damlandskamp

Publicerad 13 april, 2021 av Ingemar Falk

Artikeln i FIDE:s senaste nyhetsbrev.

På söndagen fick vi se en Pia Cramling i storform i svenska damernas landskamp mot Lettland.

En populär schackdrabbning som nu också uppmärksammats i FIDE:s senaste nyhetsbrev som skickas ut till journalister och schackförbund i hela världen.

FIDE skriver:

”I söndags ägde en vänskapsmatch mellan de starkaste kvinnliga spelarna i Sverige och Lettland rum. Matchen samlade bland andra stormästaren Pia Cramling, WIM Inna Agrest, WGM Dana Reizniece-Ozola och WGM Laura Rogule och den sändes direkt med kommentarer av Tom Wedberg och Nikita Meshkovs.
Trots den goda prestationen hos den svenska förstabordsspelaren Pia Cramling, som vann alla sina fyra matcher, vann Lettland matchens vinnare med en tydlig 4-poängs marginal: 10-6. FIDE: s verkställande direktör, Dana Reizniece-Ozola, fick ge sig mot Pia (som alla andra), men hon vann alla återstående matcher och fick ihop 3 av 4 poäng vilket bidrog till hennes lags seger.
Hela videon med evenemanget finns tillgänglig på YouTube tack vare initiativet från ”Sweden Wasabis”, det svenska PRO Chess League-teamet som kombinerar den traditionella ”offline”-schackvärlden med eSport.
Mer information: Sveriges schackförbund.”

Och som FIDE skriver – det finns en repris av hela matchen på Youtube. Här kan du se den: