Allt klart för Pia Cramling´s Invitational och Ladies Open

Publicerad 7 juni, 2018 av Niklas Sidmar

GM Pia Cramling. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Pia Cramling. Foto: Lars OA Hedlund.

Wasa SK bjuder tillsammans med Sveriges Schackförbund och Pia Cramling in till “Pia Cramling’s Ladies Open” den 1-2 september på Scandic Foresta på Lidingö i Stockholm.
Det blir en sju ronders Schweizerturnering i snabbschack med betänketiden 30 minuter + 10 sekunder. Prissumman för “Pia Cramling’s Ladies Open” blir 22.500 kronor. Här kan du ladda ner och läsa inbjudan till “Pia Cramling’s Ladies Open” som sponsras av Viking & Co.
Parallellt med den öppna turneringen på Scandic Foresta avgörs “Pia Cramling’s invitational tournament”, där Pia Cramling möter tre starka utländska spelare i en sluten turnering som spelas på samma plats och på samma tider. Pia Cramling har själv bjudit in tre av sina bästa vänner på schacktouren – det är IM Elisabeth Pähtz, Tyskland (ELO 2472), IM Almira Skripchenko, Frankrike (2414) och GM Ketevan Arakhamia-Grant, Skottland (2345).
Sveriges Schackförbund som firade 100 år under 2017 arrangerar och finansierar inbjudningsturneringen som en 100-årspresent till Pia Cramling för hennes insatser inom schacket både i Sverige och i världen.
Under turneringshelgen är det högt tryck på hotellrum i Stockholm då Tjejmilen med 30 000 deltagare pågår samtidigt. Klicka på den här hotellänken för att se lediga rum på och i närheten av spelplatsen Scandic Foresta.
Webbanmälan till Ladies Open kan göras här.
Anmälda spelare