Pia Cramling klar för det svenska damlaget i OS

Publicerad 24 januari, 2014 av Niklas Sidmar

cramling1311I augusti spelas Schack-OS i norska Tromsö, och redan nu är det klart att Pia Cramling kommer att ingå i det svenska damlaget, samt att Juan Bellon blir lagledare. Det är första gången Pia spelar OS sedan 2008, då hon tog 8 poäng på nio partier för damlaget.
-Jag är mycket glad att Pia tackat ja, förklarar förbundskapten Anders Pettersson. Utöver att vara en mycket stark spelare är hon en förebild för andra tjejer och kvinnor som spelar schack och jag hoppas att det kan inspirera dem att satsa hårdare.
De övriga spelarna i laget kommer att tas ut under april, efter att SSF under våren arrangerat två träningshelger för damer som har som ambition att vara med i OS. Spelare som är intresserade av att delta under dessa helger gör intresseanmälan till Anders Pettersson. Mer information finns i inbjudan.