Koneru topprankad i Tasjkent Grand Prix

Publicerad 19 september, 2013 av Niklas Sidmar

koneru130918(fide)Igår inleddes damernas GP-turnering i Tasjkent. Turneringen är den tredje i GP-serien 2013-2014 och tolv av världens bästa damer deltar. Totalt är 18 spelare uttagna till GP-serien där var och en spelar fyra av de sex deltävlingarna och räknar samman de tre bästa resultaten. Efter de två första deltävlingarna leder slovenskan Anna Muzychuk.
Högst rankad i Tasjkent är indiskan Humpy Koneru (bilden) som vann den andra deltävlingen och stod över den första. Koneru besegrade Ju Wnjun i den första ronden och var en av fyra spelare som började med vinst.
Läs mer om damernas GP-serie hos Fide eller på Wikipedia och mer om turneringen i Tasjkent på turneringshemsidan.

(Foto: Maria Emelianova/turneringshemsidan)