Flick-NM har startat

Publicerad 20 april, 2013 av Niklas Sidmar

flicknmI Malmö inleddes Flick-NM igår, med hela tolv svenska deltagare. Av dessa var det en i var je åldersklass som började med vinst:
I klass A vann andrarankade Jessica Bengtsson mot Hrund Haugsdottir från Island. Svenskan kom tvåa förra året när tävlingen spelades i Stavanger, och vann då gjorde en annan isländska, Johanna Bjorg Johannsdottir som är högst rankad i år. Caroline Lindberg Hansen och Kaberi Mitra är övriga svenska deltagare i Klass A, men båda förlorade mot högre rankade motståndare i den första ronden.
I Klass B vann Rina Winman sitt första parti, medan Annie Nylén spelade remi och Alina Legkiy samt Louise Westin förlorade.
I C-klassen är Lisa Fredholm rankingfavorit, men hon lär få hårt motstånd av isländskan Nansy Davidsdottir som imponerade stort när hon vann Lilla Västerås Open i höstas. I den första ronden vann Fredholm, medan Davidsdottir fick nöja sig med remi. Övriga svenskor i gruppen är  Polina Legiy, Saida Mamdova och Kajsa Nilsson.
Totalt ska fem ronder spelas, och i dag fortsätter spelet med rond 2 och 3.
Tävlingen kan följas på arrangemangets hemsida, där åtta partier livesänds och där det också finns möjlighet att chatta om tävlingen.

(Foto:Limhamns SK)