Grandelius segerparad fortsätter i Frankrike

Publicerad 28 juni, 2021 av Ingemar Falk

Franska ligan har krav på att alla spelare ska använda munskydd så det är inte helt lätt att urskilja spelarna i Chalons-En-Champagnes lagbild. Trea från vänster ser vi Veselin Topalov. Nils Grandelius är inringad och på hans vänstra sida står Gawain Jones. Foto: Frankrikes schackförbund https://chalons2021.ffechecs.org/

Tre partier, tre raka vinster. Nils Grandelius har verkligen hittat flyttet i franska ligan.

På söndagen besegrade han Österrikes schackstjärna och tidigare 2700-spelaren Markus Ragger som nu har 2680 i elo, tio poäng mer än svensken.

Efter en spansk öppning avvek Grandelius tidigt i Martinezvarianten med det mer ovanliga 9.a4. Det blev en dynamisk ställning trots ett tidigt dambyte, och i 23:e draget tog Ragger beslutet att offra kvalitet.

Men det offret gav ingenting. I slutspelet gav sedan Nils Grandelius tillbaka kvaliteten, och fick ett vunnet tornslutspel med två merbönder. Så här såg det ut:

Nils Grandelius har nu samlat ihop tre av fyra poäng för sin franska klubb Chalons-En-Champagne som dock förlorade söndagens möte mot Bischwiller med 2–5. Chalons-En-Champagne ligger nu delad sjua i ligan.

Resultat & ställning