Två nya ryska utmanare i Champions chess tour

Publicerad 17 december, 2020 av Ingemar Falk

Spelarna i Airthings masters. foto: Chess 24

Startfältet är klart för andra deltävlingen i Champions chess tour. I Airthings masters som spelas 26 december–3 januari kliver ryska stjärnorna Alexander Grisjtjuk och Daniil Dubov in i handlingen.

Ny är också indiern Pentala Harikrishna. Premiummedlemmar på Chess 24 fick också rösta fram någon av de utslagna spelarna i första deltävlingen Skilling Open.

Någor överraskande vann inte superunderbarnet Alireza Firouzja den platsen som i stället gick till David Anton Guijarro, spanjoren som överraskade stort i grundomgångarna och var nära en slutspelsplats,

Resten av gänget i Airthings masters är de åtta som gick till slutspel i Skilling Open med bland andra finalisterna i Skilling Open: Magnus Carlsen och Wesley So. En final som So vann.

Även Airthings masters kommer att streamas på Eurosport player med programledarna Kaja Snare, David Howell och Jovanka Houska.

David Howell, Jovanka Houska och Kaja Snare. Foto: Chess 24

Airthings masters är en majorturnering i touren så poängen kommer att dubblas.

Redan efter första omgången står det klart att en plats i semifinalen ger ett rejält tillskott av poäng. Tourställningen efter premiären i Skilling Open är:

Ställningen i Champions chess tour. Foto: Chess 24

Guide: Så spelas Champions chess tour Alla artiklar om Champions chess tour