Crevatin, Törngren och Söderström svenska mästare

Publicerad 16 juli, 2017 av Sverrir Thór

Leo Hedström Crevatin. Foto: Lars OA Hedlund.
Leo Hedström Crevatin. Foto: Lars OA Hedlund.

Leo Hedström Crevatin är ny svensk mästare i kadettklassen, 16 år och yngre, sedan han i sista ronden vunnit över Ludvig Carlsson som inför ronden var i delad ledning med just Crevatin och Edvin Trost, som även han förlorade mot Gabriel Nguyen. På andra plats i Kadett-SM kom Baldur Teodor Petersson som tråkigt nog fick en w.o.-vinst i sista ronden (tyvärr blev det hela fyra w.o. i sista ronden i Kadett-SM) och på tredje plats kom Gabriel Nguyen. Vinnaren Crevatin tog 7 poäng på de nio ronderna, en halva mer än Petersson och Nguyen.

Gustav Törngren. Foto: Lars OA Hedlund.
Gustav Törngren. Foto: Lars OA Hedlund.

Trots en förlust i sista ronden av Minior-SM blev det Gustav Törngren från Örgryte SK som blev svensk mästare i miniorklassen. Med ett nödrop dock. Törngren fick 7 poäng på de nio ronderna, liksom tvåan och klubbkompisen William Olsson, men fick 48½ kvalitetspoäng, blott en halv mer än Olsson. Dubblet Örgryte i topp med andra ord och på tredje plats kom sedan Törngrens överman i sista ronden, Hugo Wernberg, Wasa SK, som även han fick 7 poäng men betydligt sämre kvalitetspoäng, endast 44.

Adrian Söderström. Foto: Lars OA Hedlund.
Adrian Söderström. Foto: Lars OA Hedlund.

Redan innan sista ronden stod det klart att Knatte-SM skulle vinnas av Adrian Söderström, Fagerviks SK, som hade rensat i de första elva ronderna och inte såg någon anledning att lätta på gasen i sista ronden. Full pott, 36 poäng av 36 möjliga alltså, för Söderström som fick 4 poäng mer än tvåan Ludvig Morell från Lunds ASK. Trea blev sedan Sebastian Gerdes, Trojanska hästen, med 31 poäng.

Slutställning i Kadett-SM
Slutställning i Minior-SM
Slutställning i Knatte-SM

Bilder av Lars OA Hedlund