SM-gruppen lottad

Publicerad 12 juli, 2014 av Axel Smith

SMloggaHuvuddomaren Tapio Tikkanen lottade idag SM-gruppen med hjälp av Jesper Hall. Spelarna fick dra sitt startnummer ur en kortlek, samtidigt som det korrigerades så att klubbkamrater inte möttes i de två sista ronderna.
   Nytt för i år är att resultaten går att se i medlemssystemet. Lottningen för SM-gruppen hittas här, medan JSM och Mästar-Elit går att få fram genom att klicka på gruppnamnet längst ner i menyn. Lottning för resterande grupper förväntas komma strax före spelstart i morgon.

Efter att Hans Tikkanen (svensk mästare 2011-13) tvingades lämna återbud i sista stund på grund av sjukdom delas favoritskapet mellan den toppankade, Nils Grandelius, och de som blev svenska mästare åren innan Hans: Tiger Hillarp (2007-08) och Emanuel Berg (2009-10).
   Det blir toppmöte direkt mellan Nils och Emanuel. De senaste fem åren har Nils plusstatistik med +3=3-1. I alla de sju partierna har han haft vit och har testat fyra olika förstadrag: 1.e4, 1.c4, 1.d4, 1.Sf3. Han lär välja ett av dessa i morgon.
   Trots de sena återbuden är SM-gruppen rekordstark och rond ett bjuder på fler intressanta partier: Jonny Hector – Pia Cramling, Tommy Andersson – Pontus Carlsson och Daniel Semcesen – Tiger Hillarp.

Livesändning från klockan 15.00 (JSM, Mästar-Elit och ytterligare tolv bräden från 14.00), med kommentarer av Jesper Hall.