Jonathan Westerberg vann Svenskt Grand Prix

Publicerad 17 maj, 2015 av André Nilsson

Jonathan Westerberg. Foto: Deltalift Open
Jonathan Westerberg. Foto: Deltalift Open

SGPloggaDet blev 21-årige Jonathan Westerberg som med sina 27 poäng tog hem slutsegern i Svenskt Grand Prix 2014-2015. Och inte nog med det, han vann även juniorpriset. Grunden till GP-framgången lade Westerberg tidigt med ett starkt resultat i Västerås Open samt en poängmässigt oerhört värdefull seger i Björkstadschacket i Umeå, vilken gav honom favör vid händelse av särskiljning av förstaplatsen. Stort grattis till Jonathan!

På andra plats, en halvpoäng efter, kom Axel Smith. Tiger Hillarp hamnade på samma poäng men Smith hade ett bättre bästaresultat. I och med den delade segern i Deltalift Open smet Pontus Sjödahl in på en slutlig fjärdeplats. Femteplatsen delades av Ralf Åkesson och Erik Blomqvist.

Utöver toppriserna innehåller GP en mängd priser i olika kategorier. Juniorpriset har vi redan berättat om. Såväl Kadett- som miniorpriset togs hem av Pontus Sjödahls son Milton Pantzar. Milton vann för övrigt sin ratinggrupp också. Juan Bellon Lopez vann veteranpriset och Jessica Bengtsson vann bland damerna.

Samtliga resultat finns på GP-sidan.