En tyst minut för Anders Hansen

Publicerad 9 mars, 2024 av Ingemar Falk

Sveriges Schackförbunds ordförande Håkan Jalling höll ett tal för att hedra Anders Hansen som hastigt avled förra veckan. Under hela helgen kommer en tom stol stå vid livesändningsbordet. En stol prydd med Rögletröjan, Anders Hansens favoritlag. Foto: Lars OA Hedlund

Elitsammandraget i Schackallsvenskan inleddes med en tyst minut för schackprofilen Anders Hansen som hastigt gick bort förra veckan, några dagar före hans 55-årsdag.

Sveriges Schackförbunds ordförande Håkan Jalling höll ett tal och det följdes av en tyst minut för att hedra Anders Hansen.

Anders Hansen var en pionjär när det gällde att ordna med livesändningar från förbundets turneringar. En tom stol kommer den här helgen stå vid livesändningsbordet, en stol prydd med Rögletröjan, Anders Hansens favoritlag.