Schackprofilen Anders Hansen har gått bort

Publicerad 3 mars, 2024 av Ingemar Falk

Anders Hansen (1969–2024). Foto: Lars OA Hedlund

Den mycket omtyckte och populäre schackprofilen Anders Hansen har ryckts ifrån oss alldeles för tidigt. Anders som skulle ha fyllt 55 år måndagen den 4 mars har hastigt avlidit och Helsingborgs ASK har meddelat den sorgliga nyheten på sin hemsida.

Han hade kämpat en del mot hälsan på slutet men var ändå så pass pigg att han spelade en lagmatch för sitt Helsingborg i Allskånskan den 18 februari. Anders Hansens död kom plötsligt, och det är svårt att ta in det tragiska som hänt.

– Anders Hansen kommer att bli mycket saknad. Han var en pionjär när det gällde att ordna med livesändningar och hans hjälp i det området var ovärderlig när vi hade stora arrangemang som SM, Allsvenskan, GP-turneringar och mycket annat, säger Sveriges Schackförbunds ordförande Håkan Jalling.

– Förutom det gjorde han så otroligt mycket för svenskt schack och var en kraft att lita på när det gällde verksamheten i södra Sverige. Det är en kär schackvän vi har förlorat och det känns väldigt sorgligt och tomt, säger Håkan Jalling.

Du kan skriva din hälsning och minnesord till Anders Hansen på Facebook.

Anders Hansen vid livesändningsdatorn under en av TePe Sigeman-turneringarna i Malmö. Foto: Lars OA Hedlund