Edvin Trost i ensam ledning i Rilton Cup

Publicerad 2 januari, 2024 av Leo Brodin

Edvin Trost vann över Kaido Kulaots. Foto. Lars OA Hedlund

Efter sex ronder och en femte rak seger är IM Edvin Trost tävlingens första ensamma ledare.

Idag vann han mot GM Kaido Kulaots. Partiet höll sig länge jämnt och i mittspelet var det Kulaots som hade trycket. I slutspelet svängde det dock. Han fick det farligt framför kungen och Trost lyckades plocka på sig två bönder. När han också lyckades byta ner det till endast varsin löpare var ställningen förlorad för Kulaots.

Efter segern ligger Trost på 2761 i prestationsrating, en GM-norm kräver över 2600. Goda chanser.

Rond sju möter Trost GM Erik Blomqvist som efter dagens remi ligger en halv poäng bakom.

En halv poäng bakom ligger också svenske mästaren GM Vitaly Sivuk som idag vann mot GM Lukasz Jarmula. Jarmula råkade redan drag nio göra sig av med en bonde och Sivuk släppte aldrig greppet. När Sivuk dessutom skulle få full kontroll över Jarmulas sjunde rad i tornslutspelet gav Jarmula upp.

Vitaly Sivuk vann över Lukasz Jarmula. Foto: Lars OA Hedlund
Rilton Cup live Rilton Cup resultat Livesändning Rilton Elo resultat Rilton 1800 resultat