Ralf Åkesson i täten i Rilton

Publicerad 28 december, 2023 av Leo Brodin

GM Ralf Åkesson har full poäng. Foto: Lars OA Hedlund

Två ronder har spelats av Rilton Cup och ledarskaran har tunnats ut till 16 personer. Den ende svensk som fortfarande hänger med på full poäng är GM Ralf Åkesson. Dagens rond mot Harald Ljung blev en ganska snabb seger. Åkesson fick tidigt stark kontroll över center och när Ljungs pjäsoffer några drag senare inte gav mycket kompensation gav han upp.

För de spelare som ligger under 2200 i rating finns istället Rilton Elo att spela. Riltons kommentatorer håller sig till den högsta nivån men WFM Anna Cramling Bellon som spelar i Rilton Elo har sin egen skara följare. Partiet livesänds och kommenteras av modern GM Pia Cramling inför 6800 tittare på Twitch.

Idag blev det ett spännande parti med pjäsoffer och öppna kungar där både Anna och motståndaren Teemu Miettinen hade flera chanser att vinna. Till sist avslutades partiet dock genom dragupprepning i en jämn ställning.

WFM Anna Cramling Bellon. Foto: Lars OA Hedlund

Efter partiet analyserade Anna med sin mor på Twitchstreamen. Hon var inte helt nöjd men lite lättad av remin då hennes klocka faktiskt varit nere på en sekund vid ett tillfälle. Pia sa att hon var glad att hon sluppit se klockan.

Rilton Cup live Rilton Cup resultat Rilton Elo resultat Livesändning Livesändning Anna Cramling