Jung Min Seo vinnare av matchen LG DualUp Chess Championship

Publicerad 2 juli, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Det blev IM Jung Min Seo som blev vinnare i matchen . Foto: Lars OA Hedlund

Det blev IM Jung Min Seo som till sist vann duellen där den tidigare Sverigemästaren och regerande fick mötas.

Matchen startade med snabbschackspartier där Erik visade sig starkare och vann med 3 – 1. Jung Min hade dock inga problem att slå tillbaka i underläge. I de efterföljande fyra blixtpartierna vann han alla fyra partierna!

Därmed slutade matchen 5- 3 till Jung Min Seo.

Nedan ett av vinstpartierna. Ett spännande parti med ömsesidigt angrepp där till sist Jung Min drog längsta strået.

LG Electronics var huvudsponsor för matchen och samarbetspartners var Sveriges Schackförbund samt Elite Hotels of Sweden som stod för lokalerna där schackpartierna spelas.

Kommentatorer var sändningen var Anna Cramling och August Lindmark. De höll koll på både vad som hände i partierna och berättade om den nya bildskärmen i annorlunda format som LG just nu lanserar.

En bild från sändningen där Anna Cramling och August Lindmark kommenterar matchen. Spelarna som synes i djup koncentration.

Man får också säga att världen krymper när det gäller sådana här sändningar. Man behöver inte alltid vara på samma plats. Anna befann sig i Madrid under sändningen där hon bevakade Kandidatturneringen för sin streaming-kanal. August Lindmark i sin tur skötte sändningen från en sommarstuga i Luleå.

Erik Blomqvist och Jung Min Seo har fått se mycket av varandra på sista tiden. Nyligen spelade de en turnering i Teplice samtidigt. Efter det väntade denna match. Nu idag möter de varandra i första ronden i Sverigemästarklassen i Uppsala. Jung Min Seo är ju som bekant regerande Sverigemästare efter förra årets vinst och vill självklart försvara den titeln.

Information om matchen Mer om LG DualUP monitor